Hoe kan ik de Stripchat authenticatie het best instellen? 

Hoe kan ik de Stripchat authenticatie het best instellen? 

Hoe kan ik de Stripchat authenticatie het best instellen? 
23 juni 2020

Het bieden van een beveiligd account wordt hoog in het vaandel gehouden door de beheerders van Stripchat. Om jezelf te kunnen beschermen als model kun je het best de tweefactorauthenticatie oftewel 2FA inschakelen. De 2FA is een inlogproces welke bestaat uit twee stappen om je identiteit te kunnen verifiëren. 

Hoe werkt 2FA? 

Wanneer Stripchat een verdachte inlogpoging detecteert, vraagt ​​het om een ​​2FA-code, die automatisch wordt gegenereerd door de Google Authenticator-app op je apparaat. Dus als iemand je wachtwoord zonder toestemming gebruikt, kunnen ze nog steeds niet inloggen zonder deze code waar alleen jij toegang tot hebt. 

Hoe kan ik 2FA inschakelen? 

Om 2FA te gebruiken kun je als eerst gaan naar de pagina Instellingen van de site en daarna naar privacy. Hier tref je het nieuwe paneel voor twee-factorenauthenticatie, direct onder het tabje ‘Mijn wachtwoord’. Schakel de 2FA optie in en er verschijnt een modaal venster waarin je wordt gevraagd om je Stripchat-wachtwoord in te voeren. Na voltooiing zie je de instructies om je authenticator-app in te stellen.

Download de Google Authenticator-app rechtstreeks door op het gerelateerde tabje te klikken voor het geval je de hele configuratie op je apparaat uitvoert. Als je dit op je computer doet, dan kun je de app via Google Play of de App Store naar je apparaat downloaden.

Nog geen model? Klik dan hier!

Start de app wanneer deze al is geïnstalleerd. Klik onderaan het scherm op "BEGIN SETUP". En nu zijn er twee verschillende paden die je kunt volgen, afhankelijk of je de configuratie uitvoert op je computer of smartphone apparaat:

1. Als je de website van Stripchat op je Android- of iOS-apparaat hebt geopend, moet je de code handmatig invoeren. Selecteer "Handmatige invoer" op Google Authenticator en je krijgt een nieuw scherm te zien waarin je wordt gevraagd een account en een sleutel in te voeren. Negeer het accountveld, omdat dit niet vereist is. Ga voor de sleutel terug naar het venster van Stripchat en kopieer de lange letters en cijfers naast de QR-code en plak deze in het sleutelveld in de app. Je krijgt dan een zescijferige code, die je moet invoeren in het invoertekstvak onderaan de Stripchat-pagina en daarna op 'Auth inschakelen'.

2. Als je de installatie op je computer uitvoert, selecteert dan 'Barcode scannen' in de app. Scan vervolgens de QR-code op de Stripchat-pagina met je apparaat. Je krijgt dan onmiddellijk de zescijferige code, die je moet invoeren in het invoertekstvak onder aan de Stripchat-pagina en daarna op 'Auth inschakelen’. 

Gefeliciteerd! Als je dit succesvol hebt afgerond, betekent dit dat je helemaal klaar bent!

Houd er rekening mee, dat de Google Authenticator app niet op meerdere apparaten werkt, het kan alleen codes uitgeven op één mobiel apparaat. Daarnaast heb je een beperkt aantal pogingen om de code correct in te voeren. Als je meer dan tien keer een onjuiste code invoert, wordt je account voor 30 minuten geblokkeerd. Wees er zeker van, dat je Stripchat-account altijd veilig is met de tweefactorauthenticatie. 

Word nu model!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden